Vanatoare in Romania si peste hotare
http://vinatoare.ro/phpbb/

AGVPS-ul si "reprezentativitatea".
http://vinatoare.ro/phpbb/viewtopic.php?f=49&t=18636
Pagina 1 din 1

Autor:  aghiuta [ Mie Feb 25, 2015 8:29 pm ]
Subiectul mesajului:  AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Dupa cum unii dintre voi stiu,suntem de ceva vreme in Suedia, cu intentia de a ramane aici.
Cand am plecat din Romania ne-am luat,bineinteles,armele cu noi.
Ca sa putem intra cu armele in Suedia a trebuit sa avem in prealabil o autorizatie de la Politia suedeza si pe care a trebuit s-o prezentam,impreuna cu armele,la punctul de intrare in tara.
Pana aici nimic deosebit;autorizatia a venit prin posta in satul nostru,autorizatie temporara,pana la obtinerea CNP suedez,controlul la punctul de intrare a fost foarte prietenos si nu foarte formal.
Ne-am obtinut CNP-ul si am facut demersurile pentru obtinerea permisului definitiv pentru arme.
Am depus toate actele solicitate de autoritati,am platit taxele necesare (nu excesiv de mari) si am asteptat cuminti sa primim un raspuns de la Politie.
L-am primit.
Politia ne comunica sa mai trimitem o dovada a existentei unui fiset pentru arme, care sa fie conform unui anumit standard (SS3492,pentru cunoscatori) si copia scanata a permisului suedez de vanatoare.
Va puteti imagina stupefactia noastra la citirea mailului;nu din cauza fisetului, pe care deja il aveam, ci din cauza cerintei de a avea un permis SUEDEZ pentru vanatoare.
Am luat legatura cu asociatia de vanatoare din Suedia si le-am spus cam ce dorim iar ei ne-au spus ca trebuie sa sustinem examenul de vanator,arme de vanatoare pot detine si utiliza,ca si in Romania,vanatorii licentiati.
Le-am spus ca Romania este o tara europeana,ca asa cum permisul de conducere sau licenta de practicare a meseriei sunt valide fara alte examene de echivalenta,tot asa ar trebui sa fie si permisul de vanatoare romanesc,din moment ce el se elibereaza, ca si in Suedia,dupa sustinerea unui examen.
Mi-au solicitat sa le trimit dovezi sau/si documente despre cum se da examenul de vanator in Romania,ceea ce am si facut,trimitandu-le tot ce am putut gasi pe net despre AGVPS si manualele romanesti.
Mi-au raspuns ca vor studia documentele trimise si m-au intrebat ce este AGVPS.
Le-am spus ca este asociatia generala a vanatorilor romani,cea care reprezinta intern si international interesele vanatorilor romani.Au fost foarte mirati de raspuns pentru ca ei habar nu au de asa o asociatie.M-au intrebat de ce,daca aceasta asociatie reprezinta interesele vanatorilor romani,nu a luat legatura si cu ei ca sa puna legislatia de comun acord,asa cum au facut-o cei din Germania sau din Austria.Mai aveau putin si ma intrebau daca Romania este membra UE.
Acum,spuneti voi ce puteam sa le spun?
Ca sunt niste imbuibati,comunistoizi care nu-si vad decat interesul personal si ca-i doare-n dosul garii de interesele vanatorilor romani de la care inghit cotizatii ?
Ca asa zisa reprezentare internationala cu care se lauda prin statute si adunari nu este decat vorba goala ?
P.S.
Aloooo !!!! AGVPS-ule,daca cumva citesti pe aici,misca-ti curu’ si fa-te cunoscut.
Macar in Europa.

Autor:  cybelle [ Mie Feb 25, 2015 8:53 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

;D ;D

De ras..., DA.

Autor:  andreiantonio [ Joi Feb 26, 2015 5:17 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

:D :)

Autor:  aghiuta [ Dum Mar 15, 2015 7:32 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Am primit raspunsul de la Naturvårdsverket.
L-as posta aici in facsimil dar e in suedeza si nu cred ca sunt multi cititori de suedeza pe forum(poate @Tranan).
Raspunsul este structurat cam asa:
Beslut(decizie,hotarare):
Se admite cererea numitului....aghiuta :D si ii acorda o exceptie (andentag) incepand din 09.03.2015 pana pe 31.05.2016.
Bakgrund (nu cred ca mai trebuie tradus).
S-a acordat aceasta "exceptie" pentru ca ati atasat cererii documente care arata ca aveti un examen de vanatoare si un permis de arme,ambele eliberate de Romania (atasasem copiile, inclusiv traducerile notarizate, permisului permanent de vanator,permisului de arme,etc.).
Skäl (consideratiuni)
Am luat aceasta decizie pentru ca am considerat documentele trimise drept autentice.Din pacate nu am putut studia informatiile suplimentare furnizate, pentru ca nu sunt accesibile intr-o limba de circulatie europeana (trimisesem si link-uri cu AGVPS,metodologia de examinare,legea armelor,etc.).
Cam asta este.
Nu mai scriu ca,in continuarea hartiei (e pe doua pagini),mi se explica,din nou,ca doar tarile nordice (prin traditie si intelegeri bilaterale) precum si Germania si Austria (prin intelegere bilaterala) beneficiaza de echivalarea examenului de vanatoare fara sa mai fie nevoie de sustinerea examenului suedez.
Altfel spus,suedezii m-au luat in seama,nu m-au considerat infractor,nu mi-au confiscat armele si nici nu mi-au facut dosar penal.
P.S.
Toate cate vi le-am posvestit s-au petrecut doar online sau prin posta.
Nu m-a vizitat niciun lucrator de politie,n-a fost nevoie sa ma duc cine stie pana unde, fie in persoana fie si cu armele.

Autor:  adileafu [ Dum Mar 15, 2015 8:02 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Am luat aceasta decizie pentru ca am considerat documentele trimise drept autentice.Din pacate nu am putut studia informatiile suplimentare furnizate, pentru ca nu sunt accesibile intr-o limba de circulatie europeana (trimisesem si link-uri cu AGVPS,metodologia de examinare,legea armelor,etc.).

Rusinos, din cale-afara de rusinos...din pacate soriciul celor ce (vremelnic...sper) conduc AGVPS e gros si lor nu le e rusine :politia:

Autor:  aghiuta [ Dum Mar 15, 2015 8:19 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Mda.
Cam asa arata reprezentarea internationala pe care o clameaza AGVPS-ul si ne fraiereste sa ne afiliem lor.Ba chiar incearca sa oblige;sper macar sa nu reuseasca.

Autor:  Genaaiden [ Dum Mar 15, 2015 10:45 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Asociatie de vandut vise.....

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/