Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Dum Iul 21, 2019 1:14 pm



Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
USTUROIUL RETETE DE MUJDEI 
Autor Mesaj
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mie Oct 08, 2008 8:50 pm
Mesaje: 1433
Localitate: Furcitura Nucului! [VS/BC]
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Scorpion scrie:
Am experimentat zilele trecute un usturoi zdrobit bine si cu un praf de menta uscata peste el ;)


Interesant, si cum e?


Mar Noi 29, 2011 6:43 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
De ce nu incerci? ;D
Stii prea bine ca nu se pot "povesti" gusturile. Si aroma e placuta

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Mar Noi 29, 2011 6:46 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mie Oct 08, 2008 8:50 pm
Mesaje: 1433
Localitate: Furcitura Nucului! [VS/BC]
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Am incercat tot felul de variante de usturoi, ba frecat cu ulei si putina apa, ba cu rosii(in lipsa merge si bulion), ba cu otet(ca mai sus) chiar si cu ceva condimente israeliene(acolo fiind consumate) dar nu stiu ce si cum continea ca doar am consumat n-am si preparat dar cu menta nu am avut ocazia si nici nu am auzit(o sa incerc cu siguranta daca imi spui si reteta completa).


Mar Noi 29, 2011 7:22 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Curati usturoiul, il zdrobesti bine-bine (imagineaza-ti ca in castron nu sunt catei de usturoi, ci coele politicienilor), dai un praf de sare si doua lingurite de ulei de masline, apoi arunci un pic de menta si iar amesteci

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Mar Noi 29, 2011 9:37 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mie Oct 08, 2008 8:50 pm
Mesaje: 1433
Localitate: Furcitura Nucului! [VS/BC]
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Scorpion scrie:
(imagineaza-ti ca in castron nu sunt catei de usturoi, ci coele politicienilor),


La naiba...vrei sa sparg castronul? :puternic:

Oricum o sa incerc de curiozitate.


Mar Noi 29, 2011 9:39 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Ei, da mai cu mila, ca doar nu vrei sa ii bagi in soc traumatic, ci sa reziste cat mai mult ;D

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Mar Noi 29, 2011 9:40 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Dum Sep 04, 2011 4:22 pm
Mesaje: 1304
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Ca de obicei dupa ce citesc postarile voastre sunt tare dezorientat :-\
La noi la grupa, la marele gratar de dupa vinatoare eu aduc si mujdeiul.
Il prepar simplu: O capatina de usturoi mai mare (de la piata ca bunica
amurit de mult iar taranii de pe la noi nu mai cultiva ca e greu) pisat cu
o lingura rasa de sare si frecat bine cu 4-5 linguri ulei de masline.
La sfirsit adaug sos de rosii sau smintina, ce gasesc prin frigider.
Ideea este ca 14-15 vinatori nu reusesc sa il consume pe tot, dar
daca mai adaug si hrean sau ardei iutte ?


Mar Noi 29, 2011 10:18 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
catalin busca scrie:
Din fericire la noi este taman invers...mujdeiul este preparat intr-un bol de 1500 ml,cu ardei iute, iaurt sau suc de rosii,si ne batem pe el.Nu-mi amintesc data sa fi ramas vreo picatura! ;)


Stati bine cu stomacul ;D
Sau sunteti ceva neam de dragoni :haha:

Am mancat ieri niste usturoi de ala chinezesc, ca mi-a fost lene sa merg pana in piata. Ziceam ca merge cu pestele :fumez:

Inca am strangeri de inima cand ma duc la buda :fluier:

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Lun Mar 26, 2012 8:00 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Mie Feb 17, 2010 12:05 pm
Mesaje: 887
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
:D
Scorpion scrie:
catalin busca scrie:
Din fericire la noi este taman invers...mujdeiul este preparat intr-un bol de 1500 ml,cu ardei iute, iaurt sau suc de rosii,si ne batem pe el.Nu-mi amintesc data sa fi ramas vreo picatura! ;)


Stati bine cu stomacul ;D
Sau sunteti ceva neam de dragoni :haha:

Am mancat ieri niste usturoi de ala chinezesc, ca mi-a fost lene sa merg pana in piata. Ziceam ca merge cu pestele :fumez:

Inca am strangeri de inima cand ma duc la buda :fluier:
Pai... unu-i oltean si unu-i moldovean...ce sa intelegi? :D


Mie Feb 05, 2014 1:25 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm
Mesaje: 6925
Localitate: Focsani
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Unu-i moldovean si altu-i vrancean... ;)

_________________
Blaser R93 8x57 IS
Heym 222/16
Suzuky Samurai


Mie Feb 05, 2014 2:31 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Mar Sep 17, 2013 7:56 am
Mesaje: 234
Localitate: Iasi
Mesaj Re: USTUROIUL RETETE DE MUJDEI
Pentru mine reteta de mujdei e simpla, si de principiu rar mananc preparat de altii decat de mine sau de sotie.

Varianta 1:
- usturoiul pisat cat se poate de bine
- frecat cu sare dupa gust
- se pune ulei treptat si se omogenizeaza, nu prea mult ca devine maioneza
- la sfarsit se pune otet de vin alb pentru aroma
! nu adaug apa

Varianta 2: pentru veri caniculre si posibilitatea de a iesi din casa dupa consumarea lui
- usturoiul pisat cat se poate de bine
- frecat cu sare dupa gust
- se pune smantana in functie de concetratia dorita, dintr-asta din comert fara gust
- se rade castravete verde,fara coaja.

Voila :)

_________________
Cu Stimă,
Nicolae Nicuță

"Oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii mici despre alti oameni."


Dum Aug 03, 2014 11:06 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM Jabber
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România