Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Sâm Iul 20, 2019 8:27 pm



Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Reteta de salam 
Autor Mesaj
Avatar utilizator
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Vin Iun 18, 2010 10:51 am
Mesaje: 188
Localitate: Bucuresti / Vaslui
Mesaj Re: Reteta de salam
200 gr sare la 10 kg de carne chiar este mult. Chiar va rog sa incercati si apoi sa ne spuneti si noua cata bere ati baut dupa(sau in timp ce). Incercati cu o carne care sa o puteti arunca fara sa va para rau prea mult timp. ;)


Lun Ian 25, 2016 4:53 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Mie Dec 15, 2010 7:56 pm
Mesaje: 480
Localitate: Galati
Mesaj Re: Reteta de salam
Repet, unde gasim polifosfati?


Lun Ian 25, 2016 6:58 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Sâm Iul 06, 2013 6:19 pm
Mesaje: 1252
Localitate: Salicea - Cluj
Mesaj Re: Reteta de salam
Cred ca totusi trebuie sa fie si un incredient natural care sa inlocuiasca acest polifosfat de sodiu sau potasiu banuiesc, daca cauti dupa termenul polifosfat alimentar vei gasii o avalansa de articole si pareri care spun cat de rau si ce porcarie se face prin introducerea lui in mezeluri.
Salamurile astea se fac de sute de ani iar acest polifosfat e o invetie probabil dupa 1950, trebuie sa exista si retete traditionale cu produse hai sa spunem naturale. Sigur daca il faci doar cu carne, grasime, usturoi sicodimente va iesii tot un carnat dar mai gros, o spun din experienta propie.
Eu caut de exemplu o reteta de la salamul asta frantuzesc "saucisson sec"
Sunt salamuri traditionale care se fac cu retete de pe la 1800 deci fara E-uri, acesta de exemplu contine pe langa carne, sare alba, zahar, codimente si salpetru (nitrat de potasiu) asta din urma o fi pe lista E-urile dar se foloseste de mii de ani la conservarea carnii.

Imagine

Imagine

_________________
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Mercedes G Wolf 300GD


Lun Ian 25, 2016 10:27 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Lun Sep 06, 2010 7:58 pm
Mesaje: 425
Localitate: Ineu jud. Arad
Mesaj Re: Reteta de salam
november scrie:
200 gr sare la 10 kg de carne chiar este mult. Chiar va rog sa incercati si apoi sa ne spuneti si noua cata bere ati baut dupa(sau in timp ce). Incercati cu o carne care sa o puteti arunca fara sa va para rau prea mult timp. ;)


Nu intelegi Romaneste???Asta este reteta pe care o fac de ani de zile.


Mar Ian 26, 2016 3:47 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 09, 2010 9:53 am
Mesaje: 430
Mesaj Re: Reteta de salam
bogus scrie:
Cred ca totusi trebuie sa fie si un incredient natural care sa inlocuiasca acest polifosfat de sodiu sau potasiu banuiesc, daca cauti dupa termenul polifosfat alimentar vei gasii o avalansa de articole si pareri care spun cat de rau si ce porcarie se face prin introducerea lui in mezeluri.
Salamurile astea se fac de sute de ani iar acest polifosfat e o invetie probabil dupa 1950, trebuie sa exista si retete traditionale cu produse hai sa spunem naturale. Sigur daca il faci doar cu carne, grasime, usturoi sicodimente va iesii tot un carnat dar mai gros, o spun din experienta propie.
Eu caut de exemplu o reteta de la salamul asta frantuzesc "saucisson sec"
Sunt salamuri traditionale care se fac cu retete de pe la 1800 deci fara E-uri, acesta de exemplu contine pe langa carne, sare alba, zahar, codimente si salpetru (nitrat de potasiu) asta din urma o fi pe lista E-urile dar se foloseste de mii de ani la conservarea carnii.

Imagine

Imagine

reteta o poti afla nu asta e problema ci temperature si umiditatea


Mar Ian 26, 2016 5:16 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Vin Iun 18, 2010 10:51 am
Mesaje: 188
Localitate: Bucuresti / Vaslui
Mesaj Re: Reteta de salam
cipritripa scrie:
november scrie:
200 gr sare la 10 kg de carne chiar este mult. Chiar va rog sa incercati si apoi sa ne spuneti si noua cata bere ati baut dupa(sau in timp ce). Incercati cu o carne care sa o puteti arunca fara sa va para rau prea mult timp. ;)


Nu intelegi Romaneste???Asta este reteta pe care o fac de ani de zile.


sa fii sanatos ! Poti manca sare cu sacul in fiecare zi !
Cat despre cat si cum inteleg eu lb romana / matematica / etc... ti-as explica, dar.... mai bine nu !


Mie Ian 27, 2016 7:00 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Mie Sep 12, 2007 1:45 pm
Mesaje: 6118
Localitate: Constanta
Mesaj Re: Reteta de salam
bogus scrie:
:D
oameni buni, vorbim de retete de salam!!!
Vio e profesor la tot ce inseamna arme si balistica dar la carnuri si-a spus doar parerea ca medic, hai sa vedem fiecare ce reteta avem, a noastra, verificata si dupa aia sa vorbim...


Prietene, am fost intarcat cu carnati si cu multi ani inainte de a pune mana pe o arma dadeam la manivela masinii de tocat si suflam in mate. Si astazi folosesc la carnati reteta de acum 100 de ani a strabunicii din Mediesul Aurit, care se afla cam pe aici:

http://www.maplandia.com/romania/satu-m ... esu-aurit/

de acolo ma trag. Gatesc tot cam de pe cand m-am apucat de tras cu pusca dupa animalute si nu numai ca citesc retete dar si studiez "ca medic" ce e OK, ce poate fi modificat, inlocuit si ce trebe pastrat.

2% la maturare 2-4 zile e una si 20 g la kilogram in amestec e cu totul altceva. In primul caz o sa-ti ramana in carne cat de gust in al doilea e la limita de a putea fi mancat.

Oricum, ca si preferintele pentru arme, femei, etc. gusturile sunt extrem de variate. Nu trebe sa ma duc mai departe de propria bucatarie - asa cum mananca sotia de sarat eu nu pot pune in gura.
Ca fapt divers, aceasta variabilitate a gustului este determinata genetic si e impartita pe vreo 16 clase. In facultate ne-am testat la laborator la asta si la amar si sarat am iesit in clasa cea mai sensibila in schimb la iute si acru nu. Probabil de asta nu suport multa sare in mancare si inca n-am gasit ceva prea iute ca sa-l pot manca.

Prin urmare, fara sa supar pe nimeni care-si anunta aici reteta, sfatul meu este sa incercati portii micute, cu cantitati variabile de sare, progresiv crescute, pana ajungeti la formula ideala. Deasemeni, aveti grija si ce sare folositi - nu toate sunt la fel de "sarate".

P.S. salpetru nu e cine stie ce conservant. In retetele traditionale se folosea in doze infime, de genul "1 varf de cutit la 10 kg amestec". Rolul lui este mai mult de "antioxidant" si pastreaza carnea de culoare roz-mov, nu o lasa sa devina maro-inchis. E substanta careia i se datoreaza irizatiile gen curcubeu pe care le vedeti pe feliile de muschiulet preparat. Din pacate, astazi se adauga in doze super-exagerate pentru a masca diferite chestii naspa din compozitie.

_________________
R-93 243W/300Weath/9,3*62/375H&H, Sako 30-378 Wheaterby, AL-48 12 GA, Benelli SBE II 12 GA s.a. multe de la Cugir...


Vin Feb 05, 2016 10:46 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România