Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Dum Iul 21, 2019 1:12 pm



Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Curcan matol la tava... 
Autor Mesaj
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Noi 04, 2008 7:18 pm
Mesaje: 2553
Localitate: Bucuresti
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
catalin busca scrie:
Se dezoseaza curcanul . un pahar de vin alb demisec.

Te-am prins Catalin , in loc de curcan "gasca" si in loc de vin alb demisec se serveste VINUL VANATORULUI , la fel ..prietenii stiu de ce ;D

_________________
"Vanatoarea nu este un sport, nu este un hobby, este ceva mult mai adanc, este un stil de viata" by Scorpion


Mie Dec 12, 2012 7:14 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Mar Ian 27, 2009 8:55 pm
Mesaje: 374
Localitate: Brasov
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Treaba adevarata,numai ca la sfarsitul serii aveam o dilema;nu mai stiu de ce nu ma puteam ridica de pe scaun,prea mult curcan sau prea multa feteasca.Oricum grija ta era sa ne indopi cu vin,iar a lui Daniel sa ne intrebe daca mai vrem ceva de mancare.
Oricum super intalnire.Multumesc.


Mie Dec 12, 2012 8:41 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Dum Sep 04, 2011 4:22 pm
Mesaje: 1304
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Catalin... cu reteta asta m-ai spart!!! :D ;D ;D M-ai bine il mananc crud !!! :-\ :pa: ;D


Mie Dec 12, 2012 10:26 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Dum Sep 04, 2011 4:22 pm
Mesaje: 1304
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Primii 3 fini (cununati) mi-au adus 3 curcani ,3 sampanii si 3 torturii! Binenteles ca le-amstricat pe toate!!! Sa fi fi foft din cauza beuturii?!? :pa: ::) :P :icon_bere:


Mie Dec 12, 2012 10:31 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Dum Sep 04, 2011 4:22 pm
Mesaje: 1304
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Hai sa-ti scriu acum reteta de curcan matol ,,a la Luci''ca aseara eram cam gales!!!
Dureza 2 zile. Se ia un curcan de prin batatura si doi vecini.
Una sticla cu coniac de preferat frantuzesc dar nu neaparat!
Cu ajutorul vecinilor torni pe gat lui Bismarc(asa-l cheama pe curcan nu pe vecin)cate putin coniac 10-15g nu prea mult ca-l vomita(e nenvatat)
Repetati tratamentul dupa 10 min si intre timp serviti si voi cu dansul (nu-i place sa bea singur)
Nu-l fortati e nenvatat si vomita coniacul si e pacat de el!
Cand incepe sa se-nbete(va dati voi seama ,devine agresiv,se clatina etc) il mai lasati putin cat sa-i intre bine alcoolul in sange si-l executati!!! Aveti grija ca noi la partea asta ne cam incurcam pentru ca suntem mai beti ca curcanul si daia spun ca dureza 2 zile pentru ca-l tai azi si-l prepari maine!!!
Dupa ce se curata curcanul intreg se umple cu un amestec de ciuperci(comestibile binenteles)orez, inima si ficatul taiate marunt si cundimentate dupa placera fiecaruia!!!
Se coase si se introduce la cuptor pe o tava adanca in care se toarna vin alb cam 1 l si se adauga piper boabe ,foi de dafin cimbru si putina sare!
Se acopera (eu folosesc folie de aluminiu)si se lasa cel putin 3 ore la foc mediu. Daca scade vinul se mai adauga pe parcurs.
Dupa 3 0re se stropeste bine cu coniac(daca mai ai daca nu te duci si cumperi 2 sticle sa ajunga si pentru curcan si pentru noi) si se mai lasa o ora stropindu-l din cand in cand cu coniac.
Atentie daca curcanul este mare se patrunde mai greu si trebuie lasat mai mult!
SA AVETI POFTA!!! :icon_bere: :icon_bere: :icon_bere:


Joi Dec 13, 2012 5:28 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Lun Noi 01, 2010 2:06 pm
Mesaje: 82
Localitate: Bucuresti
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Tare Luci, ca de obicei!

Am un curcan in lada de asta vara, de la finu' ... n-am indraznit sa-l fac, n-a vrut coniac nici de al dracu asa congelat!

Cred ca-l fac de Craciun!

_________________
Mai bine o viata vultur ...


Joi Dec 13, 2012 8:56 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Joi Sep 09, 2010 3:25 pm
Mesaje: 435
Localitate: BUCURESTI -IZMIR- KOLN
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Nea Luci ...daca mananci curcanul ala...nu trebuie sa bei nimic inainte...cat ai bagat coniac in curcan.....o portie , deja ajunge sa imbata omul.. ;D ;D


Vin Dec 14, 2012 10:26 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat MSNM/WLM WWW
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Dum Sep 04, 2011 4:22 pm
Mesaje: 1304
Mesaj Re: Curcan matol la tava...
Nu Tarkan , nu te imbeti ca alcoolul se evapora si ramane doar savoarea!!!
De vreo 18 ani tot incerc un curcan perfect si abia acum i-mi reuseste !!!(ca si ciorba de burta , ca si pastrama.....pe asta de saptamana asta am facut-o mai buna ca aia pe care am mancat-o impreuna) ;) :D ;D


Sâm Dec 15, 2012 8:33 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 8 mesaje ] 

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România